keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Ida: First days at work

Nämä ekat 10 päivää on mennyt ihan super nopeasti, mutta onneksi on vielä yli puolet jäljellä! Viime keskiviikkona oli ensimmäinen työvuoro ja silloin kävikin ilmi ettei kaikki työntekijät puhukkaan englantia. Se fiilis kun vain muutama sanoi osaavansa englantia hieman paremmin oli epätodellinen. Vähän hirvitti tuleva kielimuuri, mutta näin kuuden työpäivän jälkeen kaikki epäilykset ovat kaikonneet. Ymmärrän espanjaa paremmin kuin itse puhun sitä, joten opetukset on mennyt perille käyttäen espanjan- ja englanninkielen sekoitusta ja välillä google translationia. Olen saanut mahtavan yhteyden muutaman työntekijän kanssa, jotka eivät puhu englantia melkein ollenkaan mutta silti ymmärrän lähes joka kerta mitä he tarkoittavat vaikka yrittäisivät selittää sitä ainoastaan espanjaksi. Voisin jopa sanoa että näin on parempi kuin että kaikki osaisivat englantia hyvin! Tämä työharjoittelu on samalla aikamoinen kielikylpy ja olen siitä todella kiitollinen. 

Toctoc tapas


Espanjaa puhuvat asiakkaat ovat kuitenkin isompi haaste, mutta tähän mennessä osaan palvella heitä itsenäisesti vain jos he tilaavat juotavaa tai jälkiruokia tiskiltä. Muuten muut työntekijät ovat tähän mennessä hoitaneet tilaukset pöydistä, jos asiakkaat ovat puhuneet espanjaa. Täällä on kuitenkin myös paljon englannin kielisiä asiakkaita ja heitä pystyn itsenäisestikin palvelemaan niin tiskiltä kuin pöydästä. Välillä jos joku englanninkielinen asiakas kysyy tai pyytää jotain mitä muut työntekijät eivät ymmärrä, he pyytävät minua hoitamaan tilanteen joka saa minut tuntemaan itseni erittäin tärkeäksi, haha. 

Tuoreen appelsiinimehun tekeminen tulee ainakin tutuksi tulevina työpäivinä


Kassajärjestelmä on tullut tutuksi vaikka hetki menikin sen opettelussa, sillä se on paljon enemmän eri vaiheita sisältävä kokonaisuus verrattuna niihin mitä olen käyttänyt Suomessa (se sisältää jopa laskimen, joka laskee sulle automaattisesti valmiiksi kuinka paljon täytyy antaa takaisin käteisestä!! Sorry for this Niina). Tietenkin kaikki valintanäppäimetkin ovat espanjaksi ja vielä lyhennettyinä, joten muutamat tuskaiset hetket on tullut vietettyä kassan ääressä. 


Ekana päivänä aloitetin työt kauluspaidassa, mutta ei töissäkään
pärjää ilman hupparia..

Seuraavien viikkojen main goal töissä on se, että osaan palvella myös espanjankielisiä asiakkaita täysin itsenäisesti. En tiedä kuinka realistinen toive se on, ottaen huomioon että aina joku esittää lisäkysymyksiä lisäkysymysten jälkeen ja espanjalaiset tyypillisesti puhuvat TODELLA nopeasti, jonka jälkeen tämä suomityttö kyllä hilpaisee vetämään collegaa hihasta... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti