maanantai 21. marraskuuta 2016

Ida: Sevillaa kahdessa päivässä

Viikko alkoikin muutamalla vapaapäivällä, jotka todellakin tulivat tarpeeseen! Olin sunnuntaina illalla niin väsynyt, että hieman otti aivoon täysinäinen jaettu hostellihuone. Seuraavien päivien suunnitelmat eivät olleet täysin selvät enkä jaksanut niitä ajatellakkaan siinä tilanteessa, mutta yllättävän pian ne selvisivät.. Jaettuun hostellihuoneeseeni oli tullut eräs Kanadasta kotoisin oleva nainen, joka alkoi saman tien jutella minulle kuin olisimme tunteneet aina ja keskustelu syveni hyvin nopeasti. Pian siihen liittyi myös toinen nainen kotoisin New Jerseystä ja pian olimmekin jo suunnittelemassa mitä tekisimme yhdessä seuraavana päivänä. Molemmat olivat yksin liikenteessä ja tyypillisesti yöpyivät yhdessä kaupungissa vain muutaman yön, joten molemmat heistä halusivat näkeä ja kokea kaiken oleellisen Sevillassa kahdessa päivässä ja minä tottakai lyöttäydyin mukaan.

1. Maanantaina aamupäivällä matkaseurani lähtivät kävelykierrokselle, jossa olin jo ekalla viikolla, joten lähdin itsekseni tsekkaamaan maailman suurimman katolisen katedraalin Catedral de Santa María de la Sede:n eli Sevillan Katedraalin. Ulkoa katedraali näyttää järkyttävän isolta eikä se jätä kylmäksi sisäpuoleltakaan. Sisällä vierähti helposti yli kaksi tuntia, sillä kiersin kaikki alttarit ja erilliset huoneet ja otin liikaa kuvia.



Katedraali vihittiin yhdeksi UNESCO:n maailmanperintökohteista 1987







Katedraalissa on myös Christopher Columbuksen hautapaikka





Katedraalin yhteydessä on myös kellotorni Giralda (105m), jossa pääsi katselemaan kaupungin ylle







Door of conception

Patio de los Naranjos




Katedraalin jälkeen tapasin huonekaverini hostellissa ja lähdimme etsimään maailman suurinta puurakennusta, Metropol Parasol:ia. Se koostuu kuudesta päivänvarjon muotoisesta osasta ja on suosittu näköalapaikka. Suomalaisnäkökulmasta se onkin mielenkiintoinen, sillä sen rakennukseen on käytetty suomalaista puuta. Pääsylipulla joka kustansi huimat kolme euroa sai myös ilmaisen drinkin ja päätimme odottaa siihen asti että voimme nauttia siellä auringonlaskusta, joka täällä tulee jo kuuden maissa. Näkymät olivat upeat ja kaupunkia riitti silmänkantamattomiin.






(Luvat on kuvan lisäämiseen!)

Auringonlaskun jälkeen käytiin muutamissa kaupoissa ja metsästettiin ruokapaikkaa Tripadvisorin avulla ja löydettiinkin yksi. Palvelu oli erinomaista vaikkei tarjoilija juurikaan englantia puhunut, mutta seinillä tuijottavat aidot härän päät vähän häiritsivät ruokailua :D New Jerseystä kotoisin oleva nainen halusi välttämättä jokaisen täällä vietettynä päivänään käydä Plaza de España:ssa, joten päivä päättyikin sinne. Ei ehditty kauaa fiilistellä öistä upeaa maisemaa kun vartija rupesi huutelemaan "Close to the Park" joka luonnollisesti tarkoitti espanjanenglannilla että puisto on suljettu. Tätä jaksettiin naureskella vielä seuraavanakin päivänä sillä samalla kaavalla oli yhden tapasbaarinkin menun annokset käännetty englanniksi.






Tiistaina kävimme Sevillan toisessa UNESCO:n maailmanperintökohteessa, kuninkaallisessa palatsissa Real Alcázarissa. Otimme ostimme pääsylipun lisäksi audiotourin, jossa saimme radiopuhelimen tapaisen puikon käteemme ja sitä kautta saimme kuunnella paikan historiasta. Palatsi on edelleen kuninkaallisen perheen käytössä, kun he vierailevat Sevillassa. Lisämaksua vastaan voi jopa päästä katsomaan kuninkaallisen perheen käytössä olevia huoneita.













Tässä vaiheessa reissua alkoi jo tosissaan riepomaan se, ettei ollut kameraa mukana. Kännykkä on varusteltu suhteellisen hyvällä kameralla mutta muisti tuppaa loppumaan jatkuvasti. Ehkä tästä kuitenkin selvitään!!

Huikean palatsikokemuksen jälkeen vuorossa oli pyöräretki Triana-nimiseen kaupunginosaan ja joen vartta pitkin taas Plaza de Españaan tutkimaan paremmin järkyttävän isoa puistoa ja ottamaan tyypillisiä turistikuvia. Olen aika varma että käyn Plaza de Españassa vielä muutamia kertoja tutkimassa sitä paremmin ja paremmalla ajalla.
Seuraavaksi tiputettiin vuokrapyörät hostellille ja lähdettiin kiireellä Sevillan Flamenco-museoon, jonne olimme varanneet liput aikaisemmin. Museo oli hieman pettymys, mutta show kompensoi sitäkin. Tila oli pieni ja intiimi, istuimme todella lähekkäin tuoleilla todella lähellä lavaa, joka oli korotettu. Lavalla olivat nais- ja miestanssija sekä kitaristi ja laulaja. En ole ikinä ymmärtänyt flamencon ideaa enkä oikeastaan vieläkään, mutta pidin sen intensiivisyydestä ja se nostatti monenlaisia tunteita pintaan pitkin esitystä. 


Tortilla de patatas









Näiden kahden vapaapäivän aikana ehdin nähdä ja tehdä ne kaikki tärkeimmät asiat, jotka täällä vieraillessa kannattaa tehdä. Sevillassa on kuitenkin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, joten tämä jos mikä on erinomainen paikka kaupunkilomalle. Sää on ollut upea näiden kahden viikon aikana ja sitähän sanotaan ettei Sevillassa ikinä sada... katsotaan ja kuullaan seuraavassa postauksessa.


1 kommentti:

  1. Kerrotko seuraavalla kerralla työharjoittelustakin,sitä odotamme. Terveisiä kotoa.

    VastaaPoista